Untitled-1

De kop is er af!

De kop is er af. Rond een uur of 7 zijn we vanuit Yerseke vertrokken. Nadat we eerst, in het gemoedelijke Zeeuwse dorpje de geneugten van de Noordzee die we naar Almelo gaan brengen zélf even goed geproefd hebben. Een goed begin is immers het halve werk.

Even leek het daarna alsof dat goede begin toch niet zo goed was: de band van een van beide fietsen was ietwat zacht. Echter met 6 mannelijke medefietsers (lees zes kapiteins op een schip) worden er zowel veel te snelle conclusies getrokken, alsook een daadwerkelijke oplossing gevonden. En zo vertrokken Gert en Jan Willem, met volle banden, voor de eerste etappe in de regen. Een relatief  korte etappe (10 km), want in Krabbedijke stonden de volgende al te trappelen om de toer verder te zetten. Daarna was het mijn beurt. Vanaf Wouwse Plantage (dichtbij waar ik geboren en deels getogen ben) fietsen we en stukje door België, waarmee onze mosseltoer ook internationaal geworden is. Onverharde bospaadjes vol modder en grote plassen, die best een uitdaging bleken met onze stadsfietsen (die verder overigens geweldig fietsen), maar ons wel door een prachtige omgeving leidden. Dan is die regen snel vergeten en komt het eindpunt voor de volgende wissel al weer veel te snel in zicht.

Ondertussen toert de rest met de camper lekker door van wisselpunt naar wisselpunt. Ook al wil ik veel liever weer snel verder fietsen dan wachten, het is prima toeven in de camper. Het is er warm (wat fijn is als je doorweekt bent), ruim en gezellig. (Met grote dank aan Bruggink, voor het lenen van deze geweldige camper). Ook catering aan boord is – hoe kan het ook anders met onze chef-kok Rene in het team- meer dan goed verzorgd, dus ook de innerlijke mens komt niets te kort.

Inmiddels is de nacht gevallen. En daarmee, voor mij als enige vrouw in het gezelschap, de grootste uitdaging…. Hazenslaapjes, tussen het fietsen door, in de camper omringd door afwisselend vier zwetende mannen 😉

estherhammink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *