Theaterhotel Almelo fietst € 20.000 bij elkaar voor Campagneteam Huntington

30 juni 2016 vond de derde editie van het zakelijke evenement Mosselparty Almelo 2016 plaats. Een initiatief van Theaterhotel Almelo en één van haar restaurants De Sociëteit om het mosselseizoen op een ludieke, originele wijze te openen. Elke editie wordt door middel van dit evenement geld opgehaald voor een lokaal initiatief en dit jaar werd het goede doel Campagneteam Huntington centraal gesteld waarvoor maar liefst € 20.000 euro is opgehaald.

Voorafgaand aan de Mosselparty Almelo legde een team bestaande uit directieleden Esther Hammink en Jan-Willem Holtmaat en medewerkers van Theaterhotel Almelo 270 kilometer (in plaats van 247,5 kilometer) af op Veloretti-fietsen vanuit het Zeeuwse Yerseke. Het werd weer een (ietwat regenachtige) tocht voor in de boeken. “Wij snakken naar slaap. Al blijft het bij snakken, want we trappen immers lustig door. Voor de mosselparty met al haar heerlijkheden en gezelligheid die ons wachten bij de finish. Maar vooral voor een mooie bijdrage voor Campagneteam Huntington, om onderzoek te doen naar deze nare ziekte en ze te steunen in hun strijd om het uit te bannen.”, zoals Esther Hammink beschreef in één van de blogs die ze live bijhield. Dat lustig doortrappen is het team in ieder geval gelukt, want het verscheen eerder dan verwacht aan de finish, ondanks de extra kilometers.

Avondfeest Mosselparty
Aansluitend op de dag vond het avondfeest plaats waarvoor de donateurs en sponsoren uitgenodigd waren. Na een presentatie van Eric Reits, onderzoeker naar de ziekte van Huntington, en Almelose broer en zus Frank en Melanie Kroezen, werden items geveild zoals de Veloretti-fietsen. De fietstocht en de geveilde items leverde gezamenlijk een recordbedrag van € 20.000 op. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan Campagneteam Huntington.

Campagneteam Huntington
Landelijk wordt aandacht besteed aan Campagneteam Huntington. Almelose broer en zus Frank en Melanie Kroezen zijn dragers van de ziekte Huntington en gezicht van de campagne. Ondanks dat – zoals de slogan van de stichting luidt – ‘niemand over de ziekte praat’, moet de ziekte gehoord worden. Geld is nodig om wetenschappelijk onderzoek ter kunnen verrichten naar een geneesmiddel, maar zonder financiële hulp is redding voor de patiënten nog lang niet nabij. Het opgehaalde bedrag draagt bij aan het streefbedrag van € 4.000.000.

In het verleden gesteunde doelen
In het verleden haalde Theaterhotel Almelo ruim € 15.000 op voor de kinderafdeling van het ZGT en € 8.500 voor diverse Almelose goede doelen als De Zonnebloem Vakanties, het Armoedepact Almelo en Stichting Speeltuin Het Nieuwland Almelo met de Mosselparty Almelo. Nog nooit eerder werd zo’n bedrag opgehaald van € 20.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *