PERSBERICHT: Theaterhotel Almelo fiets mee in de strijd tegen Huntington

ALMELO – Voor de derde keer organiseert Theaterhotel Almelo het zakelijke evenement Mosselparty Almelo. Het evenement is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het mosselseizoen in restaurant De Sociëteit, één van Theaterhotel Almelo’s restaurants, op een originele, ludieke wijze te openen en vindt plaats op 30 juni 2016. Door middel van dit evenement wordt geld opgehaald voor een lokaal initiatief en dit jaar staat het goede doel Campagneteam Huntington centraal.

Tijdens de Mosselparty Almelo duikt een team dat bestaat uit de directieleden Esther Hammink en Jan-Willem Holtmaat en medewerkers van Theaterhotel Almelo mosselen op en vervoert deze al fietsend van het Zeeuwse Yerseke naar Almelo en legt daarmee 247,5 kilometer af op Veloretti fietsen die op de avond van de Mosselparty worden geveild. Genodigden wordt gevraagd een bijdrage van minimaal € 0,40 per kilometer te doneren dat het team aflegt. De opbrengsten gaan geheel naar het goede doel. Als tegenprestatie worden donateurs uitgenodigd om de fietsers te verwelkomen en te genieten van de eerste, speciaal bereide mosselen.

Campagneteam Huntington

De Almelose broer en zus Frank en Melanie Kroezen zijn dragers van de ziekte Huntington en gezicht van de campagne. Ondanks dat – zoals de slogan van de stichting luidt – ‘niemand over de ziekte praat’, moet de ziekte gehoord worden. Er is namelijk € 4.000.000 aan onderzoeksgeld nodig om wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten naar een geneesmiddel, maar zonder financiële hulp is redding voor de patiënten nog lang niet nabij.

In het verleden gesteunde doelen

In het verleden haalde Theaterhotel Almelo ruim € 15.000 op voor de kinderafdeling van het ZGT en € 8.500 voor diverse Almelose goede doelen als De Zonnebloem Vakanties, het Armoedepact Almelo en Stichting Speeltuin Het Nieuwland Almelo met de Mosselparty Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *